search
top

GROEIEN DOOR TE KRIMPEN

De laatste kwartaalcijfers laten voor het eerst weer een krimp van de Nederlandse economie van 0,3 procent zien. Bovendien zo blijkt uit nieuwe CBS cijfers is de Nederlandse export voor het eerst in twee jaar weer dalende. Het medicijn voor deze ‘zorgelijke’ ontwikkelingen? Bezuinigingen. Het kabinet overweegt 10 miljard euro aan extra bezuinigingen bovenop de al eerder afgesproken 18 miljard euro. ‘Het vertrouwen van de financiële markten is het belangrijkst,’ zei de Jager tegen RTL.

Na het vragenuurtje gister is er geen twijfel meer over: Keynes is na een korte opleving weer morsdood in de lage landen. Nog zorgelijker: Keynes is morsdood in heel Europa. ‘Sterke begrotingsdiscipline is goed voor de korte én lange termijn,’ zei Rutte tijdens het vragenuur. Een bewering die niet eens door het IMF (toch niet vies van draconische bezuinigingsoperaties) wordt ondersteund.

Niet gehinderd door het complete gebrek aan enige empirische basis voor zijn bewering legt Rutte op olijke toon uit hoe Europa zich collectief de afgrond in gaat werpen. Europese leiders lijken de hele eurocrisis te bekijken door een lens van moralisme. Als iedereen maar hard genoeg snijdt in de overheidsbegroting zal de economie op een gegeven moment wel weer herstellen. Maar waar gaat de groei vandaan komen?

Lees verder….

One Response to “GROEIEN DOOR TE KRIMPEN”

  1. I simply couldnt leave your blog before telling you that we really enjoyed the useful information you offer for a visitors Is going to be back soon to evaluate standing on new posts

Leave a Reply

top