search
top

STENEN, SPAARGELDEN EN HYPOTHEEKSCHULDEN

Het kabinet wordt door de aanhoudende berichtgeving over de gevaren van de Nederlandse hypotheekschuld gedwongen zich te verdedigen. De risico’s zijn niet zo groot als DNB, het IMF, de OESO en de AFM beweren zo luidt de boodschap van het kabinet.

Rutte zei in november het niet eens te zijn met de sombere waarschuwingen van de nieuwe DNB president Knot: "Kern hier is: ja, er is veel hypotheekschuld in Nederland, maar daar staan ook huizen tegenover; bezit. Gewoon de stenen; het is niet een vakantie waar je voor leent, waarmee de waarde kwijt is, maar er staat bezit tegenover. We hebben in Nederland ook zo’n 700 miljard in de pensioenpotten zitten. Als je alleen kijkt naar de schulden en niet naar wat er tegenover staat heeft [Knot] gelijk, maar gelukkig staat er heel veel tegenover en ben ik het met hem oneens.”

In Nieuwsuur maakte minister van financiën Jan-Kees de Jager afgelopen dinsdag gebruik van eenzelfde argumentatie. Nederlanders hebben schulden, maar ze bezitten ook veel. Er is dus geen groot probleem met de hypotheekschuld.

Lees hier verder…..

No Responses to “STENEN, SPAARGELDEN EN HYPOTHEEKSCHULDEN”

  1. […] 2011 bekend gemaakt. Op deze blog zijn we herhaaldelijk op de huizenmarkt ingegaan,bijvoorbeeld hier en hier . Wat is er allemaal gebeurd en was ons alarmisme […]

Leave a Reply

top