search
top

RIJKDOM, PRODUCTIE EN INKOMEN

Volgens veel economen worden Nederlanders steeds rijker. Af en toe is er een misschien een bescheiden dipje van de economie – maar over de wat langere termijn gezien stijgt de productie per bewoner van ons land als een speer. Sinds 1969 is het “Bruto Binnenlands Product (BBP) per capita”, de door economen gebruikte maatstaf, zelfs meer dan verdubbeld! 

We hebben meer en betere auto’s, meer en betere computers, meer en beter hoger onderwijs en vaak betere huizen en, inderdaad, wat minder soldaten. Het gaat, volgens dit soort gegevens, dus goed met ons op economisch gebied! Tenminste, als we naar het “BBP per capita” kijken. Toch kunnen hier vraagtekens bij gezet worden. En dan heb ik het niet over de nadelen van de groei, zoals files, toenemende energieverbruik of de schandalen in het grootschalige hoger onderwijs.

Lees hier verder…

Leave a Reply

top