search
top

DELTA LLOYD LIJDT AAN ACUTE AMNESIE

Delta Lloyd is zelf medeverantwoordelijk voor de problemen van de woningbezitter.

Uit een recent onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse woningbezitters met een hypotheek, aan het eind van de looptijd met een restschuld blijft zitten. Een onderzoek van Delta Lloyd was eigenlijk niet nodig om ons dit te vertellen. De AFM voert regelmatig peilingen uit waaruit blijkt dat ruim de helft van de hypotheekschuld aflossingsvrij is, wat dus per definitie betekent dat bij de helft van de hypotheken een restschuld overblijft.

Zorgelijk is dat uit de peiling naar voren komt dat een kwart van de woningbezitters niet weet hoe het de restschuld gaat aflossen. De rest denkt de schuld af te lossen met een erfenis (8%), spaargeld (17%) of door het huis te verkopen met overwaarde (27%).

Joost Melis, directievoorzitter van Delta Lloyd, vreest voor de woningbezitter.‘Het is zorgelijk dat woningbezitters niet weten hoe ze hun restschuld moeten aflossen. Rekenen op een erfenis of overwaarde biedt onvoldoende zekerheid. Door de dalende huizenprijzen kan de overwaarde tegenvallen. Woningbezitters realiseren zich waarschijnlijk ook niet dat de woonlasten hoger kunnen worden. Zo is er geen hypotheekrenteaftrek meer na 30 jaar. Wij vinden dat huiseigenaren regelmatig kritisch naar hun hypotheek moeten kijken.’

 

Lees verder….

Leave a Reply

top