search
top

Eelke de Jong heeft een artikel in de Financial Times over Portugal zeer slecht gelezen…

Update: ondertussen heb ik de comments op het FT artikel ook gelezen. Merkwaardig genoeg geven deze blijk van dezelfde bijziendheid: men begint te klagen over de veronderstelde luiheid van de Portugezen en zo en dat het goed is dat wij ze eens aan het werk zetten. Het artikel gaat daar totaal niet over. Bizar.

Volgens een recent artikel op Mejudice van Eelke de Jong worden wat exportsuccesjes van Portugal veroorzaakt door de neo-liberale hervormingen die zijn doorgevoerd, waarbij hij als bron een artikel uit de Financial Times geeft. Hmmm. Het artikel er maar eens bijgehaald. En wat staat er in dat artikel: niets over successen van het hervormingsbeleid en alles over dat het exportsucces vooral te maken heeft met investeringen in training, scholing en dan ook nog eens vooral de training en scholing van ingenieurs. Hier de link naar het artikel (de FT wil niet dat er citaten worden overgenomen): “High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. http://www.ft.com/cms/s/0/b9f6334c-a8c1-11e1-a747-00144feabdc0.html#ixzz1yzQxKcVq\\\\\\\\\

Leave a Reply

top