search
top

De Eurocratie

In een nieuwe variatie op de beroemde uitspraak van de econoom Melvyn Krauss (‘Either the euro subverts the welfare state, or Europe’s welfare state will subvert the euro.”) stelt Ad van Tiggelen van ING de vraag: “Zal de euro bestand zijn tegen de democratie?”

Dezelfde dag nog werd een illustratief antwoord gegeven op Van Tiggelen’s vraag. De moties van de SP, PVV en CU over Griekenland haalden het niet. De SP en CU drongen aan op herstructurering van de Griekse schulden, terwijl de PVV opriep om alle ‘steun’ aan Griekenland stop te zetten.
In elke peiling is een meerderheid van de Nederlanders het eens met deze moties. Al in februari 2010 zegt 55% van de ondervraagden dat Griekenland uit de Eurozone moet. Uit de laatste peiling van EenVandaag blijkt dat 71% van de Nederlanders tegen nieuwe steun is.

Gelukkig leven we in een democratie waarin de publieke opinie altijd nauwgezet wordt gevolgd. Toch?

Leave a Reply

top